Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، داروغه زاده در این گفتگو از تعداد زیاد فیلم‌های خوب و انتخاب سخت هیئت‌داوران صحبت کرد و به موضوعات مطرح‌شده درباره حذف فرش قرمز، کاخ جشنواره و .. پاسخ داد.

او به تلاش برای اکران فیلم‌های توقیف‌شده در سینما اشاره کرد  از اکران «عصبانی نیستم» در آینده خبر داد.

از علاقه به حوزه فرهنگ تا ترک حرفه پزشکی

ابراهیم داروغه‌زاده در ابتدای این گفتگو درباره رشته تحصیلی‌اش گفت: من پزشک عمومی هستم، پدر و مادرم علاقه‌مند بودند پزشکی بخوانم، اما از سال 78 به دلیل علاقه‌ام به حوزه فرهنگ وارد فضای رسانه شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  در پاسخ به سؤال نامداری که پزشکی حرفه پول‌سازی‌تری نبود؟ گفت: همه لذت‌های زندگی متکی به پول نیست، شغل پزشکی از این نظر که می‌توانی درد یک انسان را کم کنی، شغلی شریف و دوست‌داشتنی است و شاید من شایسته‌اش نبودم،  اما یک «بیزینس من » در هر حرفه‌ای  می‌تواند درآمدزایی داشته باشد.

داروغه زاده با بیان اینکه آرزویی ندارد که پول برآورده‌اش کند، افزود: من  به‌عنوان یک کارمند از طبقه متوسط جامعه به‌اندازه خودم پولدارم و نیازی ندارم که با پول برآورده شود.

فیلم‌های خوب و انتخاب‌های سخت هیئت‌داوران

دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر گریزی به این دوره از جشنواره و حواشی‌اش زد و ادامه داد: تعداد فیلم‌هایی که امسال در جشنواره شرکت کردند و شانس گرفتن سیمرغ را داشتند، زیاد بود،  ما حدود 8 فیلم خیلی خوب داشتیم که انتخاب را برای هیئت‌داوران سخت کرده بودند و کاندیداها بین همین فیلم‌ها توزیع‌شده بود.

وی افزود: سطح فیلم‌های این دوره از جشنواره نسبت به سال‌های گذشته خیلی بالاتر بود، استقبال مردم چشمگیر بود و سطح تعداد زیادی از فیلم‌ها بالای متوسط بود.

چه کسانی به فیلم‌های جشنواره رأی دادند؟

داروغه زاده در واکنش به سؤال نامداری درباره اینکه آیا حضور ارگان‌های مختلف در تولید آثار سینمایی و بلیت‌هایی که در جشنواره توزیع کردند، تأثیری درنتیجه آرا مردمی داشته است؟ افزود: امسال فقط حدود 50 درصد بلیتی که مردم اینترنتی پیش‌خرید کرده بودند، امکان شرکت در نظرسنجی را داشتند و رأیشان شمرده شد.

پخش اختتامیه از تلویزیون

دبیر جشنواره فیلم فجر درباره صحبت‌هایی که درباره احتمال پخش نشدن مراسم اختتامیه از تلویزیون به دلیل پوشش بانوان هنرمند مطرح‌شده بود، افزود:  با توافق‌هایی که با تلویزیون داشتیم مشکلی برای پخش وجود ندارد، تلویزیون همان‌طور که افتتاحیه را پخش کرد اختتامیه را هم پخش خواهد کرد.

وی افزود: به‌هرحال در مراسم رسمی هنرمندان لباس رسمی می‌پوشند، مهمانان ما هم همان‌طور که به افتتاحیه آمدند و تصویرشان پخش شد، در اختتامیه هم حاضر شدند.

دلایل حذف «کاخ جشنواره» و «فرش قرمز»

داروغه زاده درباره حذف «کاخ جشنواره» و «فرش قرمز» در این دوره از برگزاری جشنواره فیلم فجر هم گفت: در دو سال گذشته ما در سینمای ملت که سینمای مردمی بود «فرش قرمز» انداختیم، امسال به آن شکل سینمای مردمی نداشتیم  و در سینماهای سطح شهر هم این ظرفیت و امکان وجود نداشت.

او ادامه داد: در تمام دنیا در جشنواره‌های این‌چنینی اهالی رسانه صاحب سینمای مستقل هستند، سینمایی که فقط اهالی رسانه به هنرمندانی که فیلم آن‌ها اکران می‌شود حضور دارند و جلسات نقد و بررسی هم در همان‌جا برگزار می‌شود، ما امسال حرفه‌ای رفتار کردیم و پردیس ملت به رسانه‌ها اختصاص پیدا کرد.

داروغه زاده ادامه داد: متأسفانه سال گذشته در برج میلاد با مشکل غیراستاندارد بودن سالن و سیستم نمایش مواجه بودیم، علاوه بر این اصحاب رسانه مجبور بودند که در کنار دیگر مهمان‌های فیلم را ببینند و گاهی ازدحامی که وجود داشت کار آن‌ها را مختل می‌کرد. این بود که امسال تصمیم گرفتیم از سالن برج میلاد که برای سینما استاندارد هم نیست به پردیس ملت کوچ کنیم.  

تمشک طلایی منتقدان

داروغه زاده درباره اعطا تمشک طلایی منتقدان به فیلم‌ها و اهالی سیما هم گفت: قلبا و ایجابا نظری درباره تمشک طلایی ندارم، سینمای ما به حمایت نیاز دارد که این حمایت لزوماً  تعریف کردن هم نیست، خوب است که منتقدان ما نقدهای حرفه‌ای بنویسند و به رشد سینما کمک کنند.

او ادامه داد: اگر فکر می‌کنند اعطا تمشک طلایی به سینمای ایران کمک خواهد کرد، نمی‌شود با آن مخالف بود. اما به‌طور کل این مسئله در سینمای جهان هم باب نیست.

از «باشو، غریبه کوچک» تا علاقه به سینمای فرهادی

داروغه زاده در ادامه از علاقه‌اش به سیما و فیلم‌های سینمایی موردعلاقه‌اش گفت و افزود: «آژانس شیشه‌ای»، «باشو، غریبه‌ کوچک»، «سگ‌کشی»، «سفر به چزابه»، «مادر» مرحوم علی حاتمی و مجموعه فیلم‌های اصغر فرهادی فیلم‌های محبوب من هستند.

او ادامه داد: البته «هامون» آقای مهرجویی را هم دوست دارم، هنرمندی که شاید آثار جدیدشان کیفیت فیلم‌های قدیمی‌تر آن‌ها را نداشته باشد .

فضای مردانه و خشن جشنواره 36

دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر درباره اینکه چرا فیلم‌های جشنواره امسال «مردانه» و «خشن» بود، هم گفت: امسال موضوع تعداد زیادی از فیلم‌های ما دفاع مقدس و موضوعاتی درباره سوریه، داعش و .. بود، به طبع این موضوعات فضایی مردانه و خشن دارد و این موضوع ناگزیراست.

مرکز گسترش سینما مستند و تجربی  از مستندسازان حمایت می‌کند

در ادامه این گفت‌وگو داروغه زاده  در واکنش به صحبت‌های نامداری درباره اینکه مستندسازان گلایه دارند که مهجور واقع‌شده‌اند، گفت: «مستند» در سازمان سینمایی متولی دارد و  مرکز گسترش سینما مستند و تجربی  از مستندسازان و مستندها حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: قبول دارم که وضعیت اقتصادی مستندسازان در کشور ما خوب نیست اما علتش این است که شرایط گردش اقتصادی برای آن‌ها وجود ندارد، سازمان سینمایی در چرخه تولید از مستندسازان حمایت می‌کند اما لازم است مستندها در چرخه نمایش قرار بگیرند و در ارتباط با مخاطب چرخه اقتصاد آن‌ها تکمیل شود.

این مقام مسئول تأکید کرد: مخاطب فیلم‌های مستند، فقط فرهیختگان نیستند یکی از مهم‌ترین رسانه‌های فیلم مستند ما تلویزیون است و اگر وارد این چرخه بشود و به مستندسازان حق پخش بدهد شرایط برای آن‌ها تسهیل خواهد شد.

تعیین تکلیف فیلم‌های توقیفی سینما

داروغه‌زاده در پاسخ به این سؤال که بالاخره تکلیف فیلم‌های توقیفی سینما مثل «عصبانی نیستم» و «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» چیست، گفت: سینمای ایران سالانه 100 فیلم تولید می‌کند و اگر نگاهی به تعداد فیلم‌هایی که در ده سال گذشته با مشکل مواجه شدند حداکثر تعداد آن‌ها ده فیلم خواهد بود یعنی سالی یک درصد.

وی افزود: ما باید نظارتی منطقی بر آثار داشته باشیم، اگر در مرحله مجوز پروانه ساخت سخت‌گیری کنیم و دقت‌مان را بالاتر ببریم، ریسک‌پذیری ما در سینما کمتر خواهد شد، یعنی  ممکن است بخشی از  فیلم‌هایی که می‌تواند ساخته و پخش بشود به مرحله تولید هم نرسند، اما ما به کارگردان‌ها اعتماد می‌کنیم، با این نگاه که  فیلم‌هایی برای نمایش تولید خواهند شد.البته این اعتماد هم جواب داده و ما سالانه یک درصد  از فیلم‌های ما با مشکل مجوز پخش مواجه می‌شوند.

«عصبانی نیستم» پخش می‌شود

داروغه‌زاده بابیان اینکه «عصبانی نیستم» در زمان من مجوز نگرفته و توقیف هم نشده، افزود: این فیلم که اثری سیاسی است و درباره شرایط اجتماعی سیاسی ایران در سال 88 ساخته‌شده، در دوره خودش مجوز نگرفته است، اما در دولت آقای روحانی با فیلم‌ساز گفت‌وگو کردیم و اصلاحاتی هم انجام‌شده، باید بگویم «عصبانی نیستم» مجوز پخش گرفته و در فرصت مناسبی اکران خواهد شد.

فیلم کاهانی غیرقابل پخش است

او درباره فیلم «ارادتمند؛ نازنین، بهاره، تینا» اثر کاهانی هم گفت: فیلم ایشان هم  در شورای پروانه نمایش و هم در شورای عالی نظارت رد شده، این فیلم غیرقابل پخش تشخیص داده‌شده و دلایلش را هم خود آقای کاهانی می‌دانند. 

حضور بازیگر ترک در سینمای ایران منع قانونی ندارد / اکران هم‌زمان فیلم در ایران و ترکیه

داروغه‌زاده در واکنش به حضور یک بازیگر ترک در سینمای ایران هم گفت: دلیل حضور این بازیگر را باید از تهیه‌کننده و کارگردان پرسید و ما به لحاظ قانونی منعی برای این موضوع نداریم.

وی ادامه داد: در سینما موضوعی به نام «تولید مشترک» وجود دارد که می‌تواند به اقتصاد سینمای کشور کمک کند، این فیلم سرمایه‌گذار ترک هم دارد و قرار است هم‌زمان در تهران و ترکیه اکران شود، مسلماً این اتفاق خوبی برای اقتصاد فیلم است.

آقای روحانی حواسشان به حوزه فرهنگ باشد

داروغه زاده در جواب سؤال آزاده نامداری که اگر قرار باشد با رئیس‌جمهوری صحبت کنید به او چه می‌گویید؟ گفت: از آقای روحانی می‌خواهم حواسشان به حوزه فرهنگ بیش‌تر باشد.

او درباره اینکه چرا در اختتامیه‌ها و افتتاحیه‌های جشنواره از مجری‌های خانم استفاده نمی‌شود هم گفت: تذکر خوبی بود، اگر سال دیگر باشم یادآوری شمارا جدی می‌گیرم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۵۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ معلم از ۵ دهه سینمای ایران؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در دهه پنجاه مهم‌ترین شمایل معلم پرویز فنی‌زاده در «رگبار» بود و در اواخر این دهه فرامرز قریبیان در «جنگ اطهر» نقش معلم انقلابی را ایفا کرد. شاید بتوان گفت تنها در دهه شصت تعداد قابل توجهی کاراکتر معلم به فیلم‌های ایرانی راه پیدا کردند؛ از خسرو شکیبایی در فیلم «رابطه» تا هما روستا در فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و علی نصیریان در «جاده‌های سرد» و مجید مجیدی در فیلم «شنا در زمستان»، چند نمونه از پرداختن سینمای دهه شصت به شخصیت‌های معلمند. از دهه هفتاد از تعداد فیلم‌هایی که معلم‌ها در آنان نقش محوری ایفا می‌کردند، کاسته شد. آنچه پیش رو دارید مروری است بر ۵معلم به‌یادماندنی سینمای ایران در طول ۵دهه.

دهه پنجاه؛ آقای حکمتی (پرویز فنی‌زاده در فیلم «رگبار»)
به‌یادماندنی‌ترین تصویر معلم در سینمای قبل از انقلاب که معمولا عنایتی به حرفه معلمی نشان نمی‌داد. در فیلم «رگبار» آقای حکمتی معلمی است که به محله‌ای در جنوب شهر آمده است. مدرسه مهم‌ترین و محوری‌ترین لوکیشن فیلم «رگبار» است و فیلمساز تصویری دقیق و پرجزئیات از فضای آموزشی مدارس در ابتدای دهه پنجاه ارائه می‌دهد. اداره‌کردن کلاسی شلوغ با پسربچه‌هایی شیطان مهم‌ترین مشکل آقای حکمتی در نیمه اول فیلم است‌. فیلم با علاقه‌مندی آقای حکمتی به عاطفه، خواهر یکی از دانش‌آموزان، وارد فضایی عاطفی می‌شود و درنهایت هم با انتقال از مدرسه و ترک محله به پایان می‌رسد. معمولا به انبوه تمثیل‌ها و استعاره‌ها در فیلم «رگبار» اشاره می‌شود و آنچه کمتر به آن توجه شده، تصویر ملموس معلمی است که نمی‌خواهد تن به آنچه هست بدهد. آقای حکمتی یکی از ملموس‌ترین غریبه‌هایی است که نویسنده و کارگردان «رگبار» در طول دوران فعالیت هنری‌اش آفریده است.

دهه۶۰؛ بیژن امکانیان در «دبیرستان»
علی ناصری، معلم زیست‌شناسی در فیلم «دبیرستان» (۱۳۶۶) با ایفای نقش بیژن امکانیان، در دهه‌ای که تعداد زیادی از شخصیت‌های سینمای ایران معلم بودند، به چند دلیل شاخص و به‌یادماندنی است؛ معلمی که خود سابقه اعتیاد داشته و مثل بیشتر معلم‌های سینمای ایران در دهه شصت آرمانگراست و می‌کوشد شاگردانش را از دام اعتیاد بیرون بکشد. فیلم به‌عنوان ملودرامی تلخ، یکی از موفق‌ترین آثار سینمای ایران در دهه شصت است که سال۶۶ سینماروهای زیادی را در شهرستان‌ها جذب سینما کرد. شخصیت سمپاتیک معلم و نحوه برخورد و تعاملش با شاگردان و چهره بیژن امکانیان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم دهه شصت، تصویری از «دبیرستان» برای سینماروهای دهه شصت ساخت که دوست‌داشتنی و تأثیرگذار بود.

رامین پرچمی در «ضیافت»(۱۳۷۴)
رامین پرچمی در فیلم «ضیافت» تنها کسی از رفقای دبیرستانی است که از محله‌اش نمی‌رود و نخستین نفری هم هست که به کافه ماطاووس می‌آید تا به عهدی که سال‌ها پیش با رفقا بسته‌اند وفادار باشد. بین شخصیت‌های فیلم «ضیافت»، رامین پرچمی معلم است؛ معلمی که سطح زندگی‌اش از همه رفقا پایین‌تر است و ازدواج نکرده و راز علاقه‌اش به منیر خواهر عبد(پارسا پیروزفر) را هم مکتوم نگاه داشته است. در فیلمی که فرصت کافی برای پرداختن به همه حاضران در کافه ماطاووس ندارد و از نیمه دوم بیشتر بر علی یزدانی (فریبرز عرب‌نیا) و رامین (بهزاد خداویسی) متمرکز است، شخصیت رامین پرچمی به‌عنوان معلمی شریف بیشتر در یادها می‌ماند؛ معلمی که پاسدار رفاقت است و گذشته را فراموش نکرده است.

رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع»۱۳۸۹
تصویری طنز آمیز از معلم در فیلمی کمدی که پرفروش و پرتماشاگر از کار درآمد. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» تصویری از معلم در سینمای ایران به نمایش می گذارد که مسبوق به سابقه نبود.مدیر یک مدرسه دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالف است، اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی می‌گیرد، مجبور می‌شود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بی‌فایده است و وی مجبور است یک مرد را به عنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند اما ورود این آقای معلم مجرد و بی‌دست‌وپا، و شیطنت دختران دانش‌آموز، و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، باعث ایجاد اتفاقات بسیار خنده داری می‌شود. دختران دانش‌آموز دست به یکی کرده و با کمک پدر یکی از دانش آموزان، اردویی را تدارک می‌بینند تا این دو مجرد میانسال را در روبه‌روی یکدیگر قرار دهند. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» یکی از بامزه ترین شخصیت های معلم سینمای ایران را ساخته است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901599

دیگر خبرها

  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • ۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • «مدیر مدرسه» به اکران آنلاین رسید
  • ۵ معلم از ۵ دهه سینمای ایران؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو